Jorcks Passage og Café Bernina – en fortælling fra Strøget anno 1894

Jorcks Passage overfor Vimmelskaftet 47 er kendt af alle københavnere. Ejendommen blev bygget i årene 1892-96 med Vilhelm Dahlerup som hovedarkitekt.

Hvem stod bag byggeriet? – og hvad har Passagen at gøre med den berømte Café Bernina i nr. 47, hvor tidens bohémer fra ind- og udland flokkedes i stort tal?

Det er levende, mundtlig fortalt Danmarkshistorie, hvor vi møder Reinholdt W Jorck, Herman Bang, Knut Hamsun, C.F. Tietgen, Sophus Claussen, Johannes Jørgensen, Carl Ewald og Agnes Henningsen. N.F.S. Grundtvig spiller en væsentlig rolle i kulissen (som afdød)!

Andre kvinder? Jo, de emanciperede og dem med tvedelt skørt eller reformdragt. Måske møder vi også Ingeborg Stuckenberg, Amalie Skram og Karin Michaëlis?

13. december 2018 i Højesteret.
En bestillingsopgave fra Reinholdt W Jorck og Hustrus Fond  i forbindelse den årlige uddeling af forskningspriser og stipendier i Højesteret i København.

Prøvefortælling:
27. november i Frederiksberg Sogns Menighedshus.

Praktisk

Varighed

Ca. 30 minutter.
Kan udvides til 40 minutter – afhængig af hvem der netop dén dag besøger Café Bernina!

Alder

15 – 100 år

Pris

Efter aftale

Hvordan finder jeg mine fortællinger?

Jeg oplever ofte, at de opsøger mig, forfølger mig og hvisker: ”Fortæl mig, fortæl mig …” Så svaret er nok, at vi finder hinanden.