Fortællekoncert

“Sagn og sange om himmel og jord – Mor og datter i toner og ord”

To kvinder. En mor og en datter.

Fortæller og forfatter Dorte Futtrup (75 år) har fundet sammen med sanger og sangskriver Sara Futtrup (50 år) i et fælles projekt med fortællinger og sange om urkræfter og skæbner i Norden.
Om moderen

Dorte Futtrup er kendt for sine stærke eksistentielle fortællinger om liv, død, kærlighed og tilgivelse.

Om datteren

Sara Futtrup har udgivet flere albums med lyrisk, nordisk folk-pop.

Mor og datter i billeder

Om forestillingen

I en broget buket af fortællinger skal vi helt ned under skræppebladene, hvor sneglene bor, og ud i det store uendelige himmelrum – for lidt bedre at forstå os selv, hinanden og den verden vi er født ind i.

Fortællingerne går i dialog med smukke lyriske sange med danske tekster og Saras klangfulde, varme stemme.

Dorte Futtrup og Sara Futtrup har fælles rødder i Danmark, men også Grønland og Færøerne. Med musik og fortælling bevæger vi os ind og ud af Nordens landskaber, så tiden står stille, og livet føles større og dybere end før.

Anmeldelser

“En fin og stemningsfuld aften med den suveræne fortæller Dorte Futtrup i smukt samspil med Sara Futtrup på klaver og sang. En aften der blev bundet fint sammen, og hvor man både kunne fælde en tåre over de smukke sange og få sat en skræk i livet fra de nordiske sagn/fortællinger.” Torup Bogby og Torup Musikforening

“Det var en meget fængende oplevelse, der blev spillet på alle sanserne, musikken som rørte følelserne og fortællingerne som dannede indre billeder. Levende formidling, smukke melodier og flot vekselvirkning mellem historier, sange, mor og datter.” Lars L. Jensen, Kultur- og spillestedsleder

Premiere

  • 27. oktober 2023 i Mejeriet i Torup. Arr. Torup Musikforening og Torup Bogby.
  • Forpremiere i Emmauskirken, Frederiksberg.

Praktisk

  • Musik
  • Sang
  • Fortællinger