Korsets Vej

Gå helligdagene i møde med en helt særlig oplevelse, når mundtlig fortæller Dorte Futtrup og organist Henrik Bjørnum leder os gennem ’le Chemin de la Croix’ – Korsets Vej.

Værket er en symfonisk digtning bygget over en digtcyklus af Paul Claudel. Første udkast til musikken blev udført som improvisation på Det Kongelige Musikkonservatorium i Bruxelles i 1931. Her blev Claudels 14 digte læst op, og efter hvert digt improviserede komponisten Marcel Dupré en musikalsk kommentar.

Det er denne arv, Dorte Futtrup og Henrik Bjørnum bærer videre med en koncert, hvor publikum gennem ordene og musikken tages med gennem de 14 stationer på Via Dolorosa, Jesu vej fra domfældelsen til gravlæggelsen.

Sammen opførte de værket for første gang i 2007. Digtene, der i 1987 blev oversat fra fransk af Gurli Vibe Jensen, har Dorte Futtrup nyoversat/gendigtet ved egen hånd i 2022.

Praktisk

Ca. halvanden time

Hvordan kan jeg lære så mange fortællinger udenad?

Ikke én eneste af mine fortællinger har jeg lært "udenad". Jeg lever mine fortællinger. De bygger på et skelet. Resten er sansninger: Jeg ser, smager, lugter, hører og føler - og jeg tør give efter for det, der melder sig i mit sind undervejs.