Hvad folk siger

Publiken följde Futtrups varenda ord, rörelse och ton.  Som historieberättare vet hon hur man snidar samman fakta till en berättelse, hur man får fram historian ur det historiska. Folkbildning och berättarkonst i skön förening.

Læs hele anmeldelsen her

Dejlig totaloplevelse. Jeg er virkelig imponeret over hvordan du former det store materiale du får ud af din omfattende research, til en sammenhængende og letflydende fortælling.

Læs hele udtalelsen om “Ruth Berlau – favntag med Brecht” her

i dag prøver jeg et benspænd – skriver kun med småt og laver reklame for en pragtfuld fortæller – anledningen er ovenstående stilfærdige foto … “billedet er jo ren hammershøi!”, tænkte berg, da han så det lagt op på futtrups fb-side, “lyset, vinduernes skygger og skyggen af kvinden – e-le-gant!” …

Læs og se hele udtalelsen som foto-collage her

Tusind tak for en spændende, levende og gribende fortælling om Ruth Berlau og Brecht.

 

“Tak for din flotte fortælling om hustruen Margrethe fra Kjærstads romantrilogi. Du fortalte på en måde, så hele historien løftede sig og fik det der svæv, som er svært at definere præcist, men man mærker det fuldstændig tydeligt, når det er der. En fælles lydhørhed og stort nærvær. Tak skal du have.”

Læs om fortællingen HER.

Dorte Futtrup har en forunderlig evne til at gribe publikum med sine fortællinger, der blander grundig research og facts med et intens drama … Publikum kvitterede med et langt og varmt bifald. Det er en begivenhed, som vil blive husket længe.

Læs mere HER.

Tak Dorte, for en fremragende aften med Frida Kahlo, det gør du altså bare SÅ godt! Tænk, hvis du ikke havde skiftet hest midt i dit liv, så var vi godt nok gået glip af noget!

Jeg kunne nyde Dortes fortællinger hver eneste dag! At lytte til hendes fortællinger giver mig mangfoldighed til mine sanser: Jeg bliver oplyst, jeg oplever, jeg ser billeder, jeg er i nuet, jeg er i historien, jeg giver slip, jeg slapper af, jeg lever med – det er fantastisk!

Dorte Futtrup er en eminent fortæller, som indtager scenen med den kombination af disciplin og løssluppenhed, som fanger og fænger, når man er tilhører…

Fascination, magi og nærvær. Hun er Danmarks bedste fortæller, fordi hun med sin rige stemme og enestående udstråling formår at dele sit sinds dybeste hemmeligheder med publikum. Såvel i de brede episke fortællinger som i de kortere stykkers repertoire. Hun er mesterlig!

Dorte mestrer at skabe åndeløs stemning. Hun tryllebinder sit publikum og skaber billeder på nethinden. Dorte kan man ikke få nok af!

En fed fortælling! Den varede over én time! Så længe har jeg sgu’ aldrig siddet stille før…

Tak for at du fører os ind i fortællingernes univers og lader os møde livets storhed og alle de smerter og glæder, der hører med. Længe leve livet …

Jeg kunne se det hele for mig. Det var som om jeg selv var med i historien…

Du har givet mig og mine kollegaer nogle stærke ledelses- og kommunikationsværktøjer, som tilfører spændende dimensioner i vores formidling. Storytelling giver opmærksomme modtagere og bedre resultater. Det indbyder til refleksion på et anderledes niveau.

Alle kursister – uden undtagelse – syntes, at det var en rigtig god kursusdag. Noget af det, som gjorde indtryk, var dit udsagn om, at man har pligt til at forbedre en historie. Så du har gødet jorden for mange fantastiske fortællinger fra Thy!

En fantastisk fortæller! Børnene udtrykte begejstring og glæde over oplevelsen. Vi talte om, hvordan man formidler en tekst og gør den levende, samt vigtigheden af mimik, bevægelser og tæt kontakt til publikum. Vi var enige om, at Dorte Futtrup var god til det hele!!

Den måde, du tør sætte dig selv på spil og ikke skyr nogen anstrengelse for at få en stadig dybere forståelse af stoffet, aftvinger respekt. Denne kompromisløse søgen gør, at du er så god en fortæller.

Ellers sindige og reserverte bibliotekbrukere har kastet seg jublende over meg for å gi uttrykk for begeistring over å ha opplevd noe som grep dem så dypt. Det er tydelig, at du har truffet rett i hjertet til publikum…

En uforglemmelig og bevægende aften. Total beherskelse af stemme, krop og rum… og historien er fuld af tilbageholdt overraskelse.

Man glemmer tid og sted, bli’r fuldstændig opslugt af hendes fortællelyst, glæde og entusiasme!