OMA-kongen og hans dronning

En fortælleforestilling af og med Dorte Futtrup.

Otto Mønsted, drengen fra Mols, skabte sit margarineimperium fra Vestergade i Aarhus. I 1899 flyttede han med sin hustru, Anna, til København, hvor arkitekt Vilhelm Dahlerup opførte en pragtvilla til ægteparret på Østerbro (i dag hjemstad for Ruslands Ambassade).

Den internationale erhvervsmand, pioneren Otto Mønsted døde i 1916 som Danmarks rigeste mand og blev bisat fra Marmorkirken.

Medrivende mundtlig fortællekunst, som omhandler landbrugs-, kvinde- og kulturhistorie, samfunds- og erhvervshistorie.
Tillige en farverig ægteskabshistorie!

Kan rekvireres til opførsel over hele landet.

Lyt til et uddrag af fortællingen:

https://1drv.ms/u/s!AhMiTI6gOa2owggIjCVo3laKcMEy

Premieren

Fortælleforestillingen er en bestillingsopgave i anledning af Otto Mønsteds Fonds 75 års jubilæum 4. september 2009. Her fortalt for 700 særligt indbudte gæster på Experimentarium i København.
Klik for omtale og fotos fra arrangementet


Repremiere 
5. september 2016:
Som markering af 100-året for Otto Mønsteds død opførtes “OMA-kongen og hans dronning” ved et lukket arrangement på Radisson Blu, Amager. Arr.: Otto Mønsteds Fond.

Fortællingen er desuden opført:
Kvindemuseet i Aarhus, Saxild Sognegård ved Odder, for slægtninge til Otto Mønsted, ved Dansk Friskoleforenings Fortælledag på Nyborg Slot (i anledning af 200-året for Christen Kolds fødsel), Frederiksberg Sogn og Aarhus Teater (Kulturby 2017)

Stikord
  • Handel og erhverv
  • Målrettethed
  • Ægteskab
Varighed

Cirka 40 min.

Alder

Velegnet for unge og voksne, uanset forkundskaber.

Hvad gør jeg ved en stor erhvervsmand?

Jeg indlever mig i mennesket bag personligheden. Ud fra de kilder, der er til rådighed, plus de kilder, som normalt ikke indgår i store mænds glorificing, fortæller jeg en historie om en mand på godt og ondt - skildrer et menneske, der har levet et liv med prisværdige kompetencer, men også med skyggesider. Det sker med samtidens synsvinkel, men også med kant til den tid, som mine lyttere lever i.
Asger Høeg

… Dorte Futtrup var genial i sin monolog om Anna og Otto Mønsted. Det var virkelig en stor oplevelse at lytte til hendes fortælling… Hun kan tryllebinde med sine fortælleevner …

Asger HøegDirektør for Experimentarium