Sæson 1

30 års jubilæum som mundtlig fortæller i 2020! Som markering udgav jeg fem episoder i serien “Levende lydfortælling”. Projektet er fortsat i 2021 – nu med støtte fra Velux Fonden.
Du kan lytte til alle podcast-episoder nedenfor og via diverse apps. Eller lån dem på eReolen, hvor de er kvalitetsgodkendt og indgår i Nationalbibliografien.

Se anmeldelser nedenfor …

Ingeborg Stuckenberg – Stolthed og konsekvens

15. februar 2021. Sæson 1. Episode 7

LYT MED HER (åbner ny hjemmeside)

Emilie Demant Hatt – en vildfugl i dansk kunst

15. januar 2021. Sæson 1. Episode 6

LYT MED HER (åbner ny hjemmeside)

Frida Kahlo – Viva la Vida! Længe leve livet

15. september 2020. Sæson 1. Episode 5

LYT MED HER (åbner ny hjemmeside)

Mennesker i dyreham

15. august 2020. Sæson 1. Episode 4

LYT MED HER (åbner ny hjemmeside)

OMA-kongen og hans dronning

15. juli 2020. Sæson 1. Episode 3

LYT MED HER (åbner ny hjemmeside)

Hullet i himlen og andre fortællinger fra Grønland

15. juni 2020. Sæson 1. Episode 2

LYT MED HER (åbner ny hjemmeside)

Regnar Lodbrog og hans kvinder – Thora, Kraka og Ingeborg

15. maj 2020. Sæson 1. Episode 1

LYT MED HER (åbner ny hjemmeside)

Anmeldelser

En ny podcast om Ingeborg Stuckenberg giver et knivskarpt billede af, hvorfor den litterære kanon er mandsdomineret, og samtidigt kan den pege på, hvordan vi får undervisningen i en bedre kønspolitisk balance.
Det er fortælleren Dorte Futtrup, der leverer en velresearchet og levende beretning om Ingeborgs liv og livet omkring hende, så den lille time, podcasten varer, er godt givet ud som springbræt for en undervisning, der dels bevidstgør eleverne omkring disse forhold, og som dels giver appetit på at se på, hvad hun har skrevet.

Læs hele anmeldelsen her

Jens Raahauge, formand for Dansklærerforeningens Hus

Det er en genial måde at lægge op til fortællingen på med det gamle møblement – en låge med fint billedskærerarbejde af Regnar Lodbrog – en låge der kan åbne for fantasien og lade een komme indenfor. Der tænkte jeg: nu kommer der en herlig fortælling.

Min konklusion af at være kommet indenfor lågen er, at jeg føler mig underholdt fra først til sidst – og længe efter har jeg haft tonen hængende i øret og billederne for øjet.

Sproget er præcis valgt til den tid, man er hensat til. Stemmeføringen er behagelig og tonefaldet understøtter hele tiden ordene, så man fornemmer, at nu kommer der den og den følelse, stemning, vigtige oplysning, afslørende hemmelighed, ærbarhedens jomfruelige tone og de dramatiske optakter – hvilket gør, at alt former sig i billeder – for mig. Krop og sjæl! Man fornemmer tydeligt, at du går helt ind i historien – du er historien – du forsvinder selv – og kommer først “til dig selv”, når det sidste ords tone er forstummet. Magen til dygtig og engageret fortæller skal man da lede længe efter!

Birthe Lobedanz, Kalundborg

Jeg har lyttet til din fortælling om Frida Kahlo, og jeg var med hele vejen. Det fungerer rigtig godt, at du formår at flette flere planer sammen; både det biografiske hentet fra dagbøger, de mange spor som du lægger ud, til samtiden og samfundet, til det historiske, krigen og revolutionen fx – og så er det samtidig meget sanseligt beskrevet, så jeg direkte kan hoppe ind i fortællingen og digte med i mit eget hoved og skabe mine egne indre billeder. Med andre ord, jeg synes det er rigtig fint.

Helle Søndergaard, Kunsthistoriker og Kunstformidler, Humlebæk

Hvor ER dine podcasts dog vidunderlige, jeg NYDER at lytte. Og den ledsagende musik er perfekt. Alt går op i en højere enhed!

Lilian Brøgger, illustrator, København