“Korsets vej” – Passionskoncert

Korsets vej/Le Chemin de la Croix er en digtcyklus med musikalsk kommentar – bygget over “De 14 Korsvejsstationer”:
Forfatter: Poul Claudel (fr)
Komponist: Marcel Dupré (fr)

Ved orglet: Henrik Bjørnum, organist ved Jakobskirken i Roskilde
Recitation: Dorte Futtrup, fortæller og forfatter

Tekst i dansk oversættelse: Gurli Vibe Jensen. Bearbejdet af Dorte Futtrup

Varighed: 1 time og 35 minutter. Uden pause undervejs.

Krav til orgel: Et stort instrument med mindst 2 manualer, fuld pedal omfang C-F og sveller enten for bryst eller svelleværk.

Koncerten er især velegnet i Påskeugen.

Udtalelse v/ Merete Drewsen (juridisk rådgiver), om Passionskoncerten “Korsets vej”, opført Langfredag 2017 i Herstedøster Kirke:

“Når jeg valgte koncerten, var det en bevidst beslutning om at gå ind i et dystert univers og fordybe mig i det for en kort stund. Samtidig var min forventning,  at i forhold til en Langfredags gudstjeneste, så ville jeg her se Jesus lidelser i zoom: skarpt og intenst.
Svært at begribe, at Dortes helt enkle oplæsning og Henriks orgeltoner og intet andet i kirkerummet tilsammen kan give tilhøreren så stor en dybde i oplevelsen. Følelsen af at være i lidelsen og høre lidelsen beskrevet stump for stump, skridt for skridt. Lidelsen for Jesus, men især for alle dem omkring ham; hans mor, hans følgere, alle andre. Ikke med store push-up udtryk men med sløvhed og stille rædsel, med pauser og udmattelse. Og med hobens hylen. Det var svært at rumme alle disse følelser, som jeg sad der på kirkebænken alene. Det var stort, svulmende og magtfuldt.  Dortes stemme var som en sval hånd, vi kunne følge for at komme videre, for at komme ud.
Jeg sad tilbage med følelsen af udmattelse og forundret over at have været i den nuancerede lidelse så længe. Samtidig var det en renselse, en afslutning. Og herligt at vende tilbage til det pulserende liv igen.”

Booking:
Henrik Bjørnum, Roskilde eller Dorte Futtrup, df@dortefuttrup.dk

  • I 2022 opføres koncerten:
    12. april i Frederiksberg Kirke
    26. maj under ‘Himmelske Dage’ i Roskilde

Premiere 2007 i Jakobskirken i Roskilde.
Siden opført bl.a. i Jesuskirken i Valby, Herstedøster Kirke, Johanneskirken i Greve.