“Korsets vej” – Passionskoncert

Siden 2007 har organist Henrik Bjørnum og jeg samarbejdet om “Korsets vej/Le Chemin de la Croix”:
Digtcyklus over “De 14 Korsvejsstationer” af Poul Claudel (fr) med musikalsk kommentar af Marcel Dupré (fr).

Varighed: 1½ time. Der er ikke pause undervejs.
Krav til orgel: Et stor instrument med mindst 2 manualer, fuld pedal omfang C-F og sveller enten for bryst eller svelleværk.

Koncerten er velegnet i dagene op til påske.

Udtalelse fra Merete Drewsen, juridisk rådgiver, om Passionskoncerten “Korsets vej”, Langfredag 14. april 2017 i Herstedøster Kirke:

“Når jeg valgte koncerten, var det en bevidst beslutning om at gå ind i et dystert univers og fordybe mig i det for en kort stund. Samtidig var min forventning,  at i forhold til en Langfredags gudstjeneste, så ville jeg her se Jesus lidelser i zoom: skarpt og intenst.

Svært at begribe, at Dortes helt enkle oplæsning og Henriks orgeltoner og intet andet i kirkerummet tilsammen kan give tilhøreren så stor en dybde i oplevelsen. Følelsen af at være i lidelsen og høre lidelsen beskrevet stump for stump, skridt for skridt. Lidelsen for Jesus, men især for alle dem omkring ham; hans mor, hans følgere, alle andre. Ikke med store push-up udtryk men med sløvhed og stille rædsel, med pauser og udmattelse. Og med hobens hylen. Det var svært at rumme alle disse følelser, som jeg sad der på kirkebænken alene. Det var stort, svulmende og magtfuldt.  Dortes stemme var som en sval hånd, vi kunne følge for at komme videre, for at komme ud.
Jeg sad tilbage med følelsen af udmattelse og forundret over at have været i den nuancerede lidelse så længe. Samtidig var det en renselse, en afslutning. Og herligt at vende tilbage til det pulserende liv igen.”

Booking:
Henrik Bjørnum, Jakobskirken, Roskilde eller hos Dorte Futtrup, df@dortefuttrup.dk